Как протичат нашите едноседмични лагери с нощувки?

Край огнището
В Юртено селище "Наедно" с. Неофит Рилски

В нашите летни и зимни етнолагери за деца ще откриете приключение, знание и забавление, занимания, свързани с българските традиции и обичаи, тематични работилници, нови запознанства, които се превръщат в искрени приятелства!

Нашите етнолагери се провеждат в селски райони с красива природа и любопитна история! Те имат стройна програма, вдъхновена от природните и исторически забележителности в дадения район. са Част от ежедневната ни програма са: походи, разходки в природата, екскурзии до исторически забележителности, тематични занимания, които са практични и полезни и дават възможност на децата за творчество, но и за опознаване на дадения обичай!

Сутрин започваме с гимнастика или хорце, после тръгваме на поход, за да се насладим на природата и да опознаем тайните кътчета на селото, играем заедно навън, създаваме нови приятелства, срещаме се с местните хора, за да видим и чуем как живеят, посещаваме селски двор, правим неща с ръцете си - в градината или майсторим с глина, месим, апликираме, пресъздаваме шевица и т.н. Слушаме истории край огнището за владетели и смели царици, за самодиви, караконджули и и легенди за най-смелите български юнаци, които ни учат да сме добри, безстрашни и силни, за най-личните моми, откраднати от слънцето или змейовете, приказки за животните и растенията, за всичко любимо на българина.

Нашето мото: Грижа, внимание и приятелство!

Нашето послание! Имало едно време един мъдър и магичен народ. Вярата им била дълбоко свързана със земята, слънцето и водата. Заклевали се в земята си, пазели паметта на рода, почитали природата и били едно с нея. Това били българите. Нека бъдат и сега!

Как протичат нашите занимания в града - работилници и събития по българския народен календар

Празнуваме Еньовден

В нашите работилнички децата се учат да творят с глина, да тъкат и везат, да видят и усетят магичната работа на дърворезбаря, да направят венец за Цветница или Еньовден, да посетят овцеферма и много други занимания, подходящи за градска среда.

Да, и в града има място за нашите традиции и обичаи, за занаятите, свързани с бита и работата на българина, за сръчните ръце, които творят много красота, нашата си българска.

Каква е целта ни? Да приближим децата до всичко българско и родно, да знаят, помнят и предават на своите деца, знанието за традициите ни и дълбоката символика в тях!

Нашето мото: Грижа, внимание и приятелство!

Как протичат нашите екскурзии и лагери Родители с деца

Ние помагаме на родителите и децата им да намерят път към корените си, една забравена принадлежност, чрез етнолагери и работилници "Край огнището", за да опознаят и запазят в сърцата си прекрасната природа на България, историята, обичаите и мъдростта на предците ни!

Ние правим преживяването Ви приятно и безгрижно, само с положителни емоции по пътя към българските ни корени, за да си тръгнем приятели! :)

Нашето мото: Грижа, внимание и приятелство!

Свържете се с нас ако имате въпроси!

Споделете с нас вашето запитване, само въпрос, потърсете информация или просто се запознайте с нас! Дайте ни Вашата обратна връзка!